Matvanor

Emelie ville att jag skulle göra ett inlägg om våra matvanor. Eftersom jag än så länge saknar underlag för en större studie börjar jag med bilder i urval på förslagsgivaren själv, Emelies, matvanor.

image36image39image37

//christa

För att Erikshjälpen är bäst på tisdagsmorgnar

526473-35

Kanske det inte går in under naturupplevelser eller musik, men jag har två rekommendationer.
Erikshjälpen i Lund efter nationellt prov i engelska A
Paul Gaugin
Gaugin målar vackrast. Färgerna är nog det bästa. Hur han jobbar fram det vackra i det primitiva och dammigt exotiska.

//christa

fylla 17

Litta bilder från i torsdes, min födelsedag alltså

image30
image31image32
image33image34
tack för den bästa födelsedan! Vet inte varför jag ändå alltid får lite ångest, nån slags dåligt samvete typ, men min mamma är, ja gud asså, hon ägor dom, skulle man nog kunna säga.
Emelie

Min syster

image29
Jag har lyckats! Efter att ha fösökt sedan hon var ca åtta har jag fått min syster att  splela piano. Kom  på henne innan idag med att sitta och helt frivillgt sitta och spela en låt som hon hade plankat själv. Sen fråga hon mig om ackorden var rätt och det var dom, utom att hon hade skrivit D, där det borde vara Dm, men hon spelade ju rätt iallafall!
Emelie

Fina filmer

image28

image27image24image25
Domma kaninerna är från filmen "Ville och Vilda Kanin"se den. Jag såg den och det var riktigt snyggt gjort.

Sitter och funderar på vad man kan ha i en vegetarisk smörgåstårta. jag har ju inte ätit det sen jag sluta  med kötteriet, och innan dess var det typ min bästa mat. majonäs har jag kommit på, och standardgrönsakerna fast inte morot. Advocado kom jag också på också har jag fått tips om "wannabe-rom" som egentligen är alger.


Denna filmer är kort, tyst och framför allt rolig!

Bra väder = Bra slagge???

image22
Hade idag mitt helt klart längsta slagge nånsin. Christa, Måns och jag i minst en timme. Det blir liksom helt annan laddning när man sitter bältad i en bil plus har nåt objekt att bråka om. Vi hade en tidning, det var riktigt bra, den går ju sönder och så, plus att man kan slåss rätt hårt med den. Christa och jag klarade även hela Skånskans lördagskryss under helgen.
image23 
och hon har lagt till "naturupplevelser" som ett av sina bloggämnen.
Emelie

Städning!!

Jag städade i garderoben idag. (om ni vill veta hur man gör det effektivt så fråga, jag kan skriva en hel bo om det)
Iaf.
Emelie och amanda blir så arga när jag slänger saker så jag tänkte att jag kunde lägga upp bilder på det som någon kan tänkas vilja ha. Om ni vill ha så säg till.
image17
Svart släktmiddags klänning. Har hällor till skärp. Storlek 34.
image18
Lila och rosa strumpbyxor från Indiska. Tror dom var lite så "one size fits all"
sjal.
image19
sjukt fin urringad tröja som jag inte alls vill slänga egentligen. Jag vill ge bort den till någon som använder den, som kan älska den. Den är lite för urringad för att jag ska våga ha den.
image20
fin tröja från Topshop. Mjuk.
image21
Väst från JC en gång för länge sedan.

Så. Om ni vill ha så dröj inte. Jag tänker slänga det inom en vecka om ingen säger nått.

feber-hosta-snor-sjukdomen

Amanda här, för första gången. Jag är väldigt ofrisk, äter väldigt mycket tabletter tar massa astmamedicin (vilket gör mej jättejättedarrig vilket kommer medföra massa stavfel här eftersom jag inte kan kontrollera mina fingrar).  Vi kan kalla den "feber-hosta-snor-sjukdomen". Jag har nu haft feber sen onsdag kväll och det blir inte bättre. Imorse hade jag 38,7.

Den här sjukdomen gjorde att jag inte kunde gå till skolan i torsdags eller i fredags. I torsdags kväll skulle jag egntligen gått på spyxet med ellen och patrik, men då fick jag höra att "nä, har man varit hemma från skolan så kan man inte gå på spex på kvällen". Jag fick ett mindre raseriutbrott eftersom jag hade köpt biljett och allt. Utbrottet höll på hela dagen av och till och slutade med att jag la mej på golvet och skrek och grät. Det hjälpte inte och jag fick snällt stanna hemma.

Det hela suger men jag tröstar mej med Elvis och Harry Potter. Jag önskar att det var sommar.

Krakel spektakel kusin vitamin

image12
Jag var på spyxet i torsdags med Patrik. Stackars Amanda fick inte följa med trots sin starka vilja. Det var mycket fint och kostymgruppen hade gjort en del fantastiska dräkter och skådespelarna var roliga.
Eftersom det var spyx så vill man såklart vara finklädd och vad är finare än en scoutkjol? jag har ärvt den av mamma och den är lite liten, men så fin!

Men för att övergå till en annan sak. Något som är mycket trendigt just nu är blommiga klänningar. Och som vanligt var ellen mycket inne och hade redan i höst två stycken. Fast mina var inte småblommiga i gräsliga förger som det som är inne nu. Så Ellen är nog inte så inne ändå.
I alla fall.
Blommiga klänningar kan vara underbara. Jag älskar blommiga klänningar. Fast bara fina.
Folk går omkring i hiskeliga färgblandningar som inte är så fina. Inte på någon! Och de tror att de är fina bara för att de är blommiga.
Jag hoppas att jag aldrig blir så dum att jag köper något sånt.
ehe... känner jag mig själv rätt kommer det plötsligt bara vända och så kommer jag älska FULA blommiga klänningar snart och lyriskt leta i affärer och springa på second hand i jakt efter fina(fula) monster. Usch.

Om jag gör en förbjudet-att-ha-på-sig lista kanske jag kan låta bli?

ingenting liknande har skett bland hedningarna. (Est Gr F:6)

Ett under har alltså skett. När Tilda och Malin klippte min lugg igår försvann min virvel i hårfästet!! Min lugg har slutat dela sig. Nu kan allting liksom kvitta. Mitt liv känns helt, jag är så glad! Vad det än beror på, Tack!

Det Nationella provet i engelska idag gjorde mig riktigt inspirerad. Klart man ska utgå från årstider när man skriver. Min fick handla om att hur fint liv man än har, så behöver man nån friend som förstår,  och jag hade lite Tove jansson hyllningar i den också. Nä, det var roligt, men det skulle inte förvåna mig om jag får IG för typ ämnesfel eller nåt. Jag skrev ju inget om hösten egentligen. Bara att allt hände i november.

image11
Centralen i Lund en söndags förmiddag

Emelie

4 dagar till historieprovet

image10
Så såg jag ut i lördagskväll. Jag hade ju planerat för att klättra i träd, hittade dock inte ett enda där jag nådde upp till första grenen. Men det var riktigt trevligt ändå, fast jag geggade ner mina skor. Har tänkt att jag ska göra en helrenovering på dom. Skura dom, byta skosnöre, måla dom och sy igen hålen. Jag har ju pengar till nya skor egentligen, men jag har börjat att få en sådan ångest varje gång jag skall köpa något. Förutom böcker då. Har säkert köpt tio böcker den senaste månaden. Begagnade, men bra
emelie


Christie the Chrystadenot

image8
Egentligen är det dumt att begränsa Christa till musik. För Christa är den av oss som är vackrast, smartast, roligast och helt enkelt den som är bäst av oss.
Så egentligen borde hela bloggen vara gjord av Christa.

Men vi är själviska och vill också ha del av bloggen och därför får Christa ta delen musik.
Christa har alltid koll på okända band som jag bara hört namnet på, hon vet alltid vad som är bra och vad som är dåligt, vilka som är roliga att se live och vilka som egentligen inte är något speciellt.
Christa har någonslags tro att jag har lika bra koll som hon på musik (eftersom jag nickar och instämmer bär hon säger något om något band) men det är absolut inte sant. (för mode är ju min nisch och musik hennes så jag lämnar letandet av nya bra band till henne och så får jag bläddra bland det hon sett ut)

I alla fall, för att inte trassla in oss. Christa har koll och bra musiksmak, och här kommer hon dela med sig av den med oss.
Ellen

Ellie "ex(ellen)to"

image7
Jag kan börja med att inte ta upp att hon är halvnorsk. Hon har aldrig sagt det själv, men jag kan gissa att hon är rätt trött på de dagliga kommentarerna. Själv älskar jag Norge, vi ska dit i Sommar till Ellens hus där!!

Ellen är, förutom klen och duglig, allas bästis! Jag menar, alla som inte är hennes vänner vill bli det, och börjar man snacka om Ellen så vet alla vem man menar. Vad är det då som gör att alla känner sig trygga med henne? Jag försöker gå tillbaka till den tid då jag själv blev kompis med henne, men jag minns den knappt. Det var liksom på den tiden när man umgicks lite med den som passa. Så då kan jag väl bara gissa.
Kanske beror det på att hon är snabbtänkt och rolig, men det skulle minst lika mycket kunna bero på hennes snygghet. Hon kan inte bara klä sig, sko sig, och sminka sig, hon är ju snygg i grunden. Grundsnygg, rätt mycket inuti, men nästan ännu mer utanpå.
Ni kommer alltså inte att bli besvikna på hennes modebloggande, för Ellen kommer inte skriva om hur snyggt det är med skinnjacka, leggings, din sko-pumps och second hand sjal. För hon kan tänka själv, och har ett jävla sinne för vad som är vackert/snyggt.

Om jag dör vill jag inte till himlen, jag vill hellre till Ellen
Emelie

Emmie the wannabe

image6
Emelie har själv sagt att hon ska skriva om livsstil. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men jag är säker på att Emelie klarar det, klarar ta sig av ett ämne som inte ens Ellen the almighty klarar.
 För emelie är en av de personer som jag beundrar mest. Eller kanske beundrar jag henne mest. För aldrig har jag träffat någon så stark som hon. För hon bryr sig inte om vad andra säger, hon är alltid Emelie. Hon bryr sig inte om konstiga ideal som vi andra följer (nej, jag är inte alls påverkad, jag tycker det är snyggt) och bryr sig inte om de lagar av normalbeteende som jag bygger upp runt migsjälv fast jag försöker vara rebell.

Emelie är en fantastisk flicka som är oerhört vacker, stark, smart och en sådan lättälskad människa.
/ellen

Mandie the man

image5
Amanda, ja. Klen som vi sa. Va ska en sån tös kunna bidra med till en så bra blogg? Jag låter Ellen få svara på det:

Amanda har vi redan berättat att hon är bräcklig, eller som Emelie uttryckte det, "klen". Jag vet inte om klen är ett särskilt bra ord att beskriva henne som, men något skört finns det i henne.
 Amanda är helt enkelt speciell. När jag tänker på hennes skratt och vackra leende blir jag varm. För en sådan flicka är hon. Magisk (och i mina tankar är hon prinsessa). Amanda är en rak flicka, med höga krav på sina vänner. Nästan alla hon känner har blivit dissade och därför känns det vackert att hon vill vara min. Och Emelies. Och Christas.

Vår amanda är en bräcklig flicka, som kommer beskriva hur det är att vara så skör med så starka åsikter.
Ellen

Kort sagt, var beredda på mandie kommer att vara kagig och ful i mun
Emelie

Vår blogg

image1
Jag the wanabe, Ellie the exc(ellen)t, cChristie the Chrystadenot, och Mandie the man

Vi skulle blogga sa vi igår när vi satt på Brunius i Lund, stan där man får ont i ögonen av alla rougade kinder på akedemiker döttrarna, men det är ju fint så varför inte. Vi har alla bloggat lite från och till innan, fast det har ju gått åt H. Så nu kör vi om, och specialiserar oss! Såhär blir det:

Emelie: livsstil
Ellen: mode
Christa: Musik
Amanda: livet som klen, men med en stark vilja

RSS 2.0