men jag vill..

Jag vill ha denna

Jag vet inte vem som har gjort den.

Fotade förresten systern i den där Karlsson på taket-tröjan idag. Shit va fint de va. Dom måste ha sytt den med henne i tanken eller nåt.

Jag vill ha denna



Den är av Ida sjöstedt.
Ps. Dagens kanin om ni klickar här
/ellen

Första insändaren

Skrev precis en insändare till skånska dagbladet om hur trött jag är på janne josefsson. Hoppas jättemycket att den kommer med.

Freiburg del 1

Jag har rest bort söderut till en stad som ser ut såhär:


I denna staden (freiburg) är alla gator rena, alla hus vackra och det växer rankor på linor mellan husen över gatorna. Det ligger fina antikvitetsaffärer runt vart hörn och de äter sallad innan de äter sin riktiga mat. Dessutom är sån salladsås de har till väldigt god.
Vid de stora vägarna har de djupa rännstenar som fylls med klart och rent vatten när det regnar. Det sägs att om man trillar i där så gifter man sig med en pojke från Freiburg. Men bara om det är vatten i rännorna.
Naturligtvis trillade jag i.

I staden Freiburg finns inga alternativa förutom några få punkare som sitter vid några gatuhörn och tigger av ideologiska skäl. Kyrkan är stor med sådana roliga statyer som man ser i Notre Dame och kulhål från andra världskriget finns ännu kvar. (Och andra världskriget gör fortfarande ont här för de skäms så mycket)
Det är marknad i Freiburg var dag och där säljs allt från ost till klockspel. Och naturligtvis äter man curry korv (körry wurst) som är så himla gott.

I Freiburg har alla jeans, sneakers, ryggsäck och plöfsiga jackor tillsammans med stickade tröjor eller adidasjackor. Många har hästsvans, killar som flickor. Jag, i min blommiga tröja och rosettdiadem får många blickar.

I freiburg hittar man sin bror:


Och han ser ut precis så som alla gör i Freiburg och han upplyser mig om att hans rumskompisar tycker at jag har en knasig tröja.
Hans rumskompisar pratar tyska och ulrik berättar att han tänker på tyska ibland.
Ulrik har en rumskompis som heter Florens som har en vit stickad tröja, ett busigt leende och som tycker om när vi är på ulriks korridor. Jag blev väldigt kär i den pojken. Men det är hemligt för Olav retar mig så himla mycket. Han sa åt mig att jag var duktig på engelska och skrattade när jag berättade att jag pratat tyska med en tysk fast sa lite fel. (jag sa: Ich keine deutch spreche,n shuldigung, aber ich sprechen english) Men Florens är iaf från Freiburg tror jag och det är ju bra för jag trillade ju i rännstenen.

Och vi bodde på ett hotel som hette Bären, där smöret var format som björnar, kakorna formade som björnar och de fanns en kypare som också var skitsöt (och jag var lite kär i honom också fast inte lika mycket som i Florens och Ulrik såg det och retade ihjäl mig) som skämtade på tyska med far. Jag förstår en del tyska. (Ulrik sa något på tyska till Maria som jag översatte till 'det är coolt, eller har inte läst tyska alls i skolan, men ändå förstår hon allt' och när jag översatt det skrattade ulrik och sa 'Exakt!') Men far pratar schweitzertyska och det förstår jag ingenting av.

Ulriks flickvän heter Maria Leal, är från Salamanca och är det sötaste jag sett.

När jag laddat in alla bilder berättar jag mer om resan. Just nu får ni nöja er med lånade bilder från Ulriks flickr
Ps. Jag älskade Freiburg, märkte ni det?
Pps. Hur fan kan jag hitta killar där när jag aldrig hittar killar annars?

vikten..

Vägde mig hos amanda igår och såg att jag var nere på 73.0. Det är lika mycket som den här marulken, vilket känns helt okej.

Jag har liksom inte varit därnere på över ett år.
emelie

Rosengårdsdebuten

 
Idag var jag i Rosengård för första gången. Vi skulle spela på en Örtagårdskloan som faktiskt var mycket fräschare än vår. Jag reagera iallafall på det. Visst att några barn skrek jävla svennar till oss, men de verkade ändå gilla konserten och de klappade med i låtarna. (Bilden är från Lund)

Hon längst till höger är hon jag vill se ut som.

stilikon

"Men ni som har pantning som intresse, hur mycket tjänar ni på det egentligen?"
   Blondinbella ska börja blogga igen på söndag! Och jag ska sy min lingonkänning tror jag.
   Jag sa igår till Christa att lillebror i Karlsson på taket var min stilikon, men idag har jag bytat till hon med glasögon i those dancing days. Speciellt hennes hår är skitsnyggt.


Dom rear ju faktiskt exakt såna här tröjor på H&M nu, men jag har gjrot av med 850 spänn på två dagar (!!!) så jag vet inte om jag vågar.
emelie

Reseklädd?


Idag hittade jag ett linne som handlar om kärleken till Åland.
Det passar inte mig så Jennifer ska få det i julklapp.

Farfars födelsedag


Det var farfars födelsedag och jag passade på att ta på mig finstövlarna och fotta i deras sjukt stora sjukt snygga trädgård.


 
Det är mycket som är fint med trädgården. Farafar har byggt broarna själv.


Sen kollade vi på filmen från deras gårdsauktion. Mycket skratt ,lite suck. Farmor skötte DVD-spelaren.


Farfar har byggt ett garage i storlek extra large. Om man bor i villa räcker det med två traktorer och en vagn.

När ungdomar skaffar bra förebilder

Min lillasyster har på sig Christas adidas-tröja på sittt skolfoto

själporträtt

Självporträttet som jag skulle lägga upp. Jag är väl inte riktigt så snygg.


emelie

best of bilder från i söndes


om min killlista

Julia och jag diskuterade precis nu min killlista. Hon tycker den är töntig. Bara för att du inte har nån, säger jag. Jag klarar mig bättre ensam, säger Julia. Ett konstigt svar tycker jag.
emelie

besviken!

Såg på Agendas partiledardebatt i söndes och jag blev så jävla besviken. Speciellt på mina blåa gullgossar. När Ohly gíck på dom för att vara orättvisa, så försökte dom förneka det han sa, istället för att bäretta varför deras politik är bättre. Jag tyckte att båda blocken bara försökte komma åt varandra istället för att argumentera om sin politik. Ahh det var riktigt jobbigt att sitta och titta, jag blev liksom sur och nästan sugen på att byta plats med nån av dom. Har dock lite förståelse för Hägglund då han sitter i en allians som ju egentligen har ganska mycket som inte matchar KDs ideer. Jag är så kluven när det gäller mitt lilla KD. Hade dom bara ändrat sig om homoäktenskap hade jag varit säker, men det är klart, Jönköpings län...


idolerna - eller?
emelie

Eftersom det är en vanlig dag


såhär ser mitt rum ut. Bara sa att ni vet det. Datorn är dock mammas.
Jag är hemskt förtjust i mitt rum.




dagen efter discot



jag sa nåt om att discobilderna skulle hamna här, men dom är lite för fula så det blir bildis istället.

svenska städer

Nu ska jag lägga upp mina bästa bild från olika svenska städer som jag har vatt i


LUND (inte säkert att det är min bästa, men den är bra)


HÖÖR


DALBY


OSKARSHAMN


HELSINGBORG


STOCKHOLM


ALVESTA(Det sitter en hare vid rälsen längst bort, mellan vagnen och den blåa lådan)

ska ta ett fint foto i malmö också!

Åland

hittade lite bilder på flickr som handlar om varför jag vill åka till åland, med julia kanske..


aixcracker


DAF711


andreasfink


micpohling


thru


rodrigo quiñones


Som småland fast med skärgård
emelie (igen)

sleepy saturday


såhär ser vi ut idag, efter 6 km i skogen. Det är väl det enda bra med glass, att jag får så dåligt samvete så att jag orkar springa dagen efter.
Jag har drömskjorta från HM Logg (herr) och drömtights, också HM.
Dom här kläderna är verkligen hur sköna som helst, och jag har nog aldrig känt mig så snygg som jag gör i denna skjortan.

Nu har jag skrivit 5 blogginlägg i rad, och nu blir det inga mer. Jag ska klara att hålla mig tills någon (Ellen kanske...) har pallat skriva

varför älskar man vissa så himla mycket


Jag och min telefonfavorit i Helsingborg

Diskuterade kristdemokraterna på Sammällskunskapen idag, och ellen jag vet att jag har "fel" åsikt men jag är beredd att tro på det dom säger. Varför skulle inte andra klara att sköta sig och plugga och vara snäll när jag klarar det.
Frihet föder ansvar.. Ja men varför inte egentligen!

RSS 2.0