deras bekantskap var ovanlig snarare än förtrolig



Allt det här tvingar jag på dig därför att du en gång sa att livet ibland är liv och ibland bara ett skådespel.(Forster igen)

cupcakes


Jag tackar Leila Lindholm. Om du är lika kunnig i matlagning som mej kan du göra sånt här. Det är inte så svårt.
Med en sprits, lite karamellfärg och fint strössel ser det väldigt avancerat ut.
Receptet hittar du här och frostingen här och här.

amanda


Det duger inte att ge efter



Det är en av Smålands förbannelser. Jag räknar nästan med att jag kommer att sluta mit liv med att mest tycka om en plats. (Fritt efter Edward Morgan Forster)

emelie

i paris är allt svart och vitt


min moder har gått och köpt en kamera

En gång fick jag en tröja från Gudrun Sjödén. Den är hemskt hållbar, färgar inte sig själv grå och är helt onoppig. Plus att den ger en väldans paris-feeling.

amanda

nästan en kanin

Hon får hamna i kanin-kategorin. Estrid heter hon.



Jag tror inte att "livet som klen med en stark vilja" passar mej. Jag är bättre på att berätta intressanta saker.

Det finns en sjukdom som heter sicklecellsanemi. Det är ganska många i Afrika som har den. Människor som har den har en del röda blodkroppar som har blivit lite fel pga en förskjutning i bassekvensen i DNAt. Förljderna är att man får en försämrad syreupptagningsförmåga. Det positiva är att man inte kan få malaria eftersom malariaparasitens livscykel kräver fullt fungerande röda blodkroppar. Hade jag bott i Afrika hade jag velat ha sicklecellsanemi. Hellre inte kunna springa än dö av malaria.

amanda


konsten

fick ju slänga ihopa en liten paintare på detta

vår dag i söndes

Efter falafelbrunchenmed omogna(?) falafelbullar gick vi till kulturen för att kolla på julkalenderutsällningen och även titta lite på Måns Nilsson och Kalle Lindh som skulle signera böcker där. Vi hängde där väldigt länge för att vänta på att Måns skulle bli ledig från barn och då var jag snabb att prata med han. Min fråga var, "Varför i skägget i brevlådan?" Svaret var, "Jag håller med om att det är rätt dåligt, men vi kom inrte på något bättre."  Sen berättade jag att jag hade sett alla avsnitt och Måns verkade helt klart impad.

Sen gick jag och Ellen till stadsbibloteket eftersom vi hade tid över innan vi skulle gå på fotoutställning på konsthallen. Det slutade med att vi satt i väntrummet till toaletterna och pratade jesus. Plötsligt ser vi att klockan är tre och skyndar oss iväg. på vägen möter vi Måns och dom andra, och det fantastiska är att Måns känner igen oss och hälsar!!

(Min display fungerar alltså fortfarande inte)



Amanda på kulturen:


Vi på kulturen:

la playa la lanzarote

Displayan på min kamera är sönder, man kan inte se vad man fottar och när jag la in foton i morse fick jag ett tecken från Gud. Han vill att jag ska åka till Lanzarote och bli negerbrun.

Jonas Gardell sa nåt coolt på Stjärnorna på slottet. Han sa att Gud är människors okränkbarhet

emelie


världens bästa

den är ju så hemskt bra den här.


emelie

Hela skolan står i lågor

Igår kväll runt tio byggde vi oslo i papp och satte fyr på det.
Igår kväll runt tio satte någon fyr på Killebäcksskolan i Sandby.
Jag bara kan inte fatta det. För en timme sen skrev sydsvenskan.se att det fortfarande brann.
När man frågar femåringarna på mammas jobb hur gamla dom är svarar dom,
"Fem, och sen blir jag sex, då ska jag börja på Killebäcksskolan"
Enda grundskolan på en ort, är inte bara en byggnad. Det är en identitet för alla som går/gått/ska gå där. Det är så jävla äckligt beteende att bara bränna ner den hur som helst!
Enligt vissa rykten var det barn med smällare som orsakade branden. Stämmer det vill jag gråta.

Han har inte gjort det än, men jag gissar väl att denna mannen tänker skriva om det.
emelie


hemkommen från kalas

Vi trodde att vår dator blitt knäpp, men det var bara det att det gamla tangentbordet fortfarande var ikopplat och att nån hade lagt en hög med resekataloger på det. (Vi ska till Lanzarote)

Fick mitt första beställningsjobb idag! Morfar vill att jag ska måla en bäck som rinner nära hans barndomshem i Breabäck. Han hade till och med tänkt ur från vilken vinkel jag skulle måla den och allt.

En grej till, om du läser detta Amanda, köp inget kakfat.

RSS 2.0