Kan drömmar vekligen slå in?


Mamma hade hittat nåt väldigt speciellt till mig. Nämligen ett danskt(jubel) schampo som gör att håret blir platt! Jag vågade ju inte hoppas för mycket, men nu när jag har använt det i cirka 2 veckor och är det inte bara jag själv som tycker att det har hjälpt.

Före:

Efter två veckor:

emelie

avonlea kallar

På sandbybibliotekets utgallring av barn/ungdoms-böcker i torsdes köpte jag dom här:


och på Södra Esplanaden igår hittade jag denna:


Det var kul för de står med på min lista över "böcker jag vill hitta på loppis"
Jag hoppas att jag ska hinna läsa dom innan skolan börjar igen. Fast det var länge sedan jag hade riktig lust till att läsa sist och det ororar mig. 

Borde man?



Är ni som jag och har förälskat sig i Miu Mius klänning? Helt körda i huvudet? Är ni det, precis som jag?
Borde man då spendera 500 spänn på en look-a-like eller är det töntigt? I wanna, I wanna, I wanna!! Och vilken är snyggast, den svarta eller den vita?


ellen

målning

Jag har blivit väldit inspirerad till att måla nu för jag har en bra ide på motiv.


En grej stör mig och det är att på Ikea så har dom jättesnygga vattenfärger, En palett med skitbra färgkombination liksom, men den finns bara att köpa i en stor låda med kritor och tusch och sax och suddi. Det har jag inte råd med, och det känns som att huset redan är fullt med sånna vax/dagis-kritor

Domma som är här under har Christa gjort, så underskatta inte vattenfärgen.





emelie

teater


Varje gång jag verkligen tänker på att jag måste gå på teater i stockholm så får jag mer och mer panik. Jag kan inte låta chansen gå förbi. Den allvarsamma leken med Gustaf skarsgård osm Arvid händer ju bara en gång. Mamma säger att hon kan följa med mig, men hon snackar bara, "vi kanske kan hitta nån paketresa med hotell och flyg". Mamma har ingen aning om vem Hjalmar är, och hon föraktar finkultur. Så det kommer aldrig att bli av, om jag inte tar tåget till Stockholm beredd på att aldrig återvända till Dalby.
emelie


Trendrapport fran London

Har i modets hufudstad gar det rykten om sommarens trender. Enligt en som kanner en som typ studerar mode finns det ett sakert satt att vara ratt i sommar. Gula skor. Ja, du laste ratt. Gula skor ar det nya svarta. Christa

Mina underliga egenheter

En sak som jag har sagt till mig själv flera gånger är att jag inte ska skriva om konstiga saker jag gillar. Som datorspelen Diablo II och Never Winter Nights. Eller att jag tycker om att leka i regn tills jag fryser rumpan av mig. Att jag fotar mitt blod när jag blöder och att jag skriver fan berättelser om sailor moon.
Jag vill ju inte tråka ut er.
Men!
Egentligen brinner jag av lust för att berätta om mina egenheter. Så. Jag kan berätta en sak.

Jag är kär i Thrall från Warcraft. En gång skrev jag en nästan 20 sidig historia om honom och Jaina Proudmoor, Rexxar och Rokhan. Den var fylld av roliga orcer, dryckesslag, odöda som hotade jaina, jakter. Det skulle komma et krig men jag hann aldrig fram till det.

Slår inte det all nördighet ni haft någosin?

att ändra åsikt och kanske även synvinkel

tänk att efter alla dessa år med skolidrott så är det dom som har fått mig att fatta hur kul fotboll är! Inför returmatchen mot olssonsystrarna i höst ska vi drilla mig till supermålvakt! Fy fan fotbollen är min bästa boll just nu.


Och det är inte alls så att jag är arg.

När ni ändå ska kolla folks mejl. Jag ska till min hytte och där har jag ingen el. Så ni kan väl kolla mina mejl är ni bussiga? Och så kan ni läsa min post. Och vattna mina krukväxter - där ligger en nyckel under dörrmattan. Det finns bullar i frysen!

Jag behöver väl egentligen inte förtydliga, men eftersom jag är arg gör jag det ändå:
Dra åt helvete. Förstöra min integritet.

För att itne tala om att om man kan något alls om datorer (så som gullerasmus och Gullrik) så kan man bara kryptera sina mejl. Jätte enkelt. Och de som har något dumt för sig lär väl inte vara så dumma så att de inte gör det. Och så kan man köpa en billig mobil med ett sånt anonymt kontantkort och smsa på det för sms går inte att spåra.
Så det är bara vi dödliga som inte gör sånt som blir avlyssnade.

Varför behöver vi ha värsta öststatkontrollen över oss? Har vi problem med terrorister eller? Har vi nån utvecklad maffia?
Det var ju ingen som ville ha det, varför tvinga igenom det? Varför tvinga igenom det genom att pressa sina anhängare till att säga ja?

Eller vad tycker ni?

föllsedagstider

Födelsedagar betyder mycket för mig. Jag blir alltid extra glad. I torsdes fyllde ju ellen med bröder år och deras föllsedag brukar alltid vara extra trevlig. I år var tredje året som vi fick vara med och fika med mormor Ingrid.
Kristina hade dagen till ära bakat en tårta med socker i smeten och så en massa grädde och bär!
Den var verkligen jättegod och det skriver jag INTE för att fjäska för Krissan.
 
Av oss fick Ellen en gummibåt, och hon verkade faktiskt bli jätteglad för den, hon hade nämligen trott att hon skulle få en sådan båt som man puttar på med en pinne. 95 kilo stod det, men vi klarade att sitta fyra töser i den och åka på en rätt så lång tur.


På kvällen lagade Ellen en riktigt god middag! och hon vaer riktigt riktigt fin i sin nya sjömansklänning.(Har ingen bild på den så det får ellie with the bellie and the rubberboat lägga upp själv)



Tack Ellen för att jag kommer minnas din födelsedag-08 med glädje!

emelie

surprise

På det perfekta överraskningskalaset för en stabo-tös så tar man med henne till en kohage utanför dalby och spelar syntmusik för henne 
 

en stor dag som alla andra

image87
Jag ritade den, jag blev jätteglad, för den är ju fin. Så började dagen och det var bra.

Sen paddlade vi på idrotten, och jag vet att julia hade mördat mig om det inte var för stor chans för att trilla i då.

 image88
I helgen så tväddade jag och hängde på tork och vek och la i lådor för första gången. helt klart en upplevelse, och helt okej roligt, för walle sprang ju runt mina fötter
image89
emelie

Önska sig.

image86
Han här önskar jag mig. Han kan få bo i rummet brevid Carlaxel och spela musik för mig hela dagarna.
Men alltså. Önskelista. Jag vet inte. Vad vill jag ha?
....
....
hur ska jag kunna veta det?

Okej, vi kör igen.
Jag önskar mig:
  • Kläder Såklart. Fina klänningar får man aldrig för många av och inte heller fina kjolar kan bli för mycket. Jag vill dessutom ha en ribbad farfarströja. Och flera kjolar med höga midjor. (inte räcker väl tre?)
  • Väska Som i tidigare inlägg sagt. Det är svårt att hitta fina väskor. Den ska vara stor. Helst brun. Eller röd. Inte för plottrig.
  • Diadem med rosett Hur jävla svårt kan det vara? Den som hittar ett sådant får tapperhets medalj och evigt gå med titelen Hennes Höghet Ellens Hjälte.
  • Böcker The history of Love och The Man with the Dancing Eyes
  • Sjal att ersätta min fina sjal som håller på att gå sönder med.
  • Kavaj Så himla fint. Med uppkavlade ärmar och ett par korta svarta shorts! Lite för liten så att den inte går att knäppa.
Kan inte komma på mer. Jag lovar att jag ska tänka.

Väskor hela veckan lång

Jag tycker det här med väskor är svårt.
Jag har tusen små. Den bruna med rosett, melonväskan, läderväskan, min nya vita. Den med alla de tusen knapparna på gjord av en mayaindians tröja.
Men stora väskor. Det kan jag bara inte hitta någon fin.

Jag har en portfölj.  Fast den är inte precis fin. Bara lite rolig. Och väldigt opraktisk.
Dessutom har jag tusen tygpåsar, men hur hållbart och bra är det?


Problemet är mest att jag är så kritisk till mina väskor.
Jag vill ha en väska som är antingen brun eller röd. Kanske blå. Den ska vara i läder och inte ha några onödiga remmar som hänger. Inga ytterfickor får heller finnas.
image85
Denna går an men jag gillar inte remmarna.

Siesta!

image83

Och i helgen var det siesta såklart. The Radio Dept., Billie The Vision And The Dancers och uppförsbacke, nerförsbacke hela dagarna. En stulen sovsäck, falsksång mitt i natten och solsolsol!

Christa

RSS 2.0